Дейности

default

Дизайн и изработка на вертикални стени, пана

Дизайн и изработка на вертикални стени, пана
Хортус Ортус е реализирал няколко проекта за изработка на вертикални зелени стени за бизнес сгради, хотели и ресторанти. Дизайнът им  е съобразен със стила и обстановката на обектите.

Вертикалното озеленяване е сравнително нов и много ефектен начин за дизайн на сгради и градини. Предимствата на му несъмнено са много, като започнем от топло и звуко изолиращите свойства на зелените стени, и стигнем до чисто естетическата визия на цялото пространството.

Системата за вертикалното озеленяване се изгражда със сглобяема конструкция от пластмасови модули за живи стени. Тя е от свързани саксии тип “кутийки” 10 бр. на модул с размери 500 х 250 х 150 мм. За един квадрат са необходими 8 бр. модули, или 80 бр. растения. Системата може да се използва освен за озеленяване на стени и за скатни покриви. В конструкцията са предвидени отвори за поставянето на капово напояване от автоматизирана напоителна система.

Поставянето на модулите става изключително лесно и бързо, върху предварително окачени метални лайсни по дължина на стената. За да се монтира вертикален модул за зелена стена е необходимо да се извърши предварителна хидроизолация на стената и да се изгради автоматизирана поливна система с капкови маркучи.

При изграждане на външни вертикални стени, напояването трябва да е много редовно, понеже малките саксии много бързо изсъхват.  Под зелената стена трябва да се предвиди сифон а отвеждане на водата или съд за събирането й.

При липсата на подходящи условия за отглеждането на живи растения, ние предлагаме изграждането на вертикални стени или пана от изкуствени растения, които като качество се приближават максимално близо да истинските.  Предимството им е, че след поставянето им изискват минимум грижи и въпреки, че са скъпи като първоначална инвестиция напоследък са изключително популярни заради неувяхващия ефект на растителността, която е почти неразличима от естествената.

Ние ви гарантираме, че изграждаме вертикални стени без компромис с качеството на използваните от нас изкуствени растения.

Изпратете ни запитване и бъдете приятно изненадани от нашите предложения.

Надзърнете и в галерия та от наши проекти.